Det er mulig at noen kjenner Elisabeth Øvreberg bedre enn hva hun selv gjør, men de skriver i så fall ikke like bra. Derfor har vi bedt forfatteren om å skrive presentasjonen om henne selv. Her kommer den.

Jeg heter Elisabeth Øvreberg (født 1979) og ”Blodets galskap” er den første boka jeg noensinne har skrevet.

Å lese bøker har jeg alltid sett på som magisk – fortryllende – og i oppveksten elsket jeg å forville meg inn i bibliotekhyllene for å plukke ut bokskatter. Ifølge pappa var jeg ikke store jenta da jeg fortalte at jeg skulle bli forfatter. Var det derimot noe jeg aldri skulle bli, så var det journalist, for da måtte jeg forholde seg til sannheten … Ironisk nok er jeg journalist i dag. Jeg er forskningsjournalist ved UiT – Norges arktiske universitet, og ”Blodets galskap” har vært min ventil for å få blåst ut innestengt fantasi.

Bokskrivingen har stort sett foregått om natta, for dagene mine er fylt med to barn, mann, hus, gjeld, oppussingsprosjekter og full journalistjobb. Det tok meg tre år (med uhyggelig lite søvn) å ferdigstille historien om Eskil og nattjegerne på ugjestmilde Gaptul.

Nå håper jeg bare at du liker mitt fantasyunivers, for jeg er godt i gang med bok nummer to. Og så lenge kaffemaskinen hjelper meg gjennom nettene her i Tromsø, lover jeg å snart komme med oppfølgeren til ”Blodets galskap”.

 

Alt godt!

Intervju Radio Tromsø 15.09.2015

Intervju Radio Tromsø 16.09.2015