Allerede før "Blodets galskap" ble lansert, fikk både boken og forfatteren mye PR. Hovedsakelig i Tromsø hvor Elisabeth bor og jobber, men også i Budstikka som er Asker og Bærums store lokalavis. Elisabeth er nemlig fra Asker opprinnelig.

Den kriminelle bok verden 11. februar 2017: Elisabeth Øvreberg skuffer ikke. Leverer bok nr 2 på høyeste nivå

den-kriminelle-bok-verden-11-02-2017-elisabeth-ovreberg-skuffer-ikke-leverer-bok-nr-2-blodets-hevnere-på-hoyeste-niva

Kjempe spennende plot med blod og gørr som siler ut fra hver eneste side. Boken er skrevet med god flyt, fint språk og imponerende fantasi.

Elisabeth Øvreberg skuffer ikke, leverer bok nr 2 på høyeste nivå. En av de beste fantasyromanene jeg har lest. Kan gjerne beskrive skrivemåten som blanding av "Ringenes herre" og "Game of Thrones", så bra er den! Jeg bøyer meg i støvet og venter spent på neste bok. Det var rett og slett urettferdig å avslutte boken på den måten.

Nordlys 28. oktober 2015: Ei bok som får en til å ville holde for øynene

Nordlys 28. oktober 2015: Ei bok som får en til å ville holde for øynene

Fantasybøker har alltid vært en favoritt, samtidig som jeg liker å fokusere på det realistiske. "Blodets galskap", Elisabeth Øvrebergs debutroman, introduserer en blanding av akkurat det. Du blir tatt tilbake i tid, men det betyr ikke at du sitter og leser om vikinger og eldgammel historie. Istedenfor møter du på kamptreller og noe som minner om vampyrer.

"Blodets galskap" er en utrolig spennende og åpen bok. Første halvdelen blir vi mest kjent med Eskil, en kamptrell som gang på gang kastes ut i drapsringen, mot sin vilje. Man utvikler automatisk følelser for gutten og heier innerst inne på han gjennom hele første halvdelen av boken, hvor han unnslipper den slu eieren som er den såkalte storjarlen Magnarson. Men det er nok ikke den mest heroiske flukten, eller en flukt i det hele tatt. For at Eskil skal slippes fri, må han forlate alle kjente omgivelser og haike med Magnarsons hjelp til øya Gaptul. Måten Eskil blir behandlet på rører virkelig gjennom hele flukten, men det åpner øynene for hvor brutalt folk ble behandlet for 1000 år siden.

NTL Magasinet 3. oktober 2015: Fantasifull bokdebut

NTL Magasinet 3. oktober 2015: Fantasifull bokdebut

NTLeren Elisabeth Øvreberg vil at leserne skal være andpustne når de er ferdige med hennes debutroman "Blodets galskap".

Elisabeth Øvreberg er 36 år gammel og ansatt på UiT, Norges arktiske universitet. NTL-medlemmet jobber som forskningsjournalist ved Det helsevitenskapelige fakultet. Men en sprudlende fantasi trengte en ventil, og i disse dager er debutboka i fantasy-sjangeren ute hos bokhandlerne. Da forslaget om å møtes for å ta bilder i fjæra kom opp, mente Elisabeth det er helt perfekt, for naturen er kraftig til stede i romanen.

Good Reads

Dette er en helt utrolig spennende og unik historie. Et helt nytt konsept der det ikke blir spart på brutaliteten. Folket i fjellene har en råskap, en styrke og en blodtørst utover det normale. Men som i alle raser og folkeslag, finnes alltid de som skiller seg ut fra normen.

Jeg raste gjennom denne boken, tørst etter å vite hva som skulle skje videre. Denne anbefales på det sterkeste.

Absolutt en av de beste bøkene jeg har lest i år. Men alt for lenge til neste bok!

En veldig sterk debut av Elisabeth Øvreberg og jeg stiller meg i rekken av de som allerede venter utålmodig på fortsettelsen.

Fantasifull Fantacy historie. Ulikt alt jeg har lest før. Godt å slippe vannpyrer og alver etc. i en fantacy roman. Her går det unna, ingen døpunkt i en fiktiv og rå verden. Overraskelser hver gang jeg tror jeg har fått tråden. Lettest bok, uten lange tunge setninger.

Overraskende slutt. Hvordan går det i bok 2 ???

I Tromsø 16. september 2015: Blodig bokbad på Verkstedet

I Tromsø 16. september 2015: Blodig bokbad på Verkstedet

350 ungdommer fulgte spent med da Elisabeth Øvreberg (36) presenterte sin fantasybok.

VERKSTEDET: Boken «Blodets galskap» ble i går presentert foran spente ungdommer på Verkstedet på Kulturhuset. Boken handler om kamptrellen Eskil som vinner friheten mot at han blir sendt på en nylig oppdaget øy. Der bor det et skummelt folkeslag.

– Der bor det et folk som har levd isolert i flere år. Dette folket har utviklet seg til å ha dyriske evner. De kan blant annet se i mørket, lukte fare og er veldig sterke, forteller forfatter Elisabeth Øvreberg, som også er forskningsjournalist innenfor helse og medisin ved UiT – Norges arktiske universitet.

Fantabulastisk: Forfatterintervju med Elisabeth Øvreberg

Fantabulastisk: Forfatterintervju med Elisabeth Øvreberg

Elisabeth Øvreberg debuterte nylig med fantasyromanen Blodets Galskap på Fair Forlag. Vi har snakket om boka hennes, erfaringer som debutant, skriveprosessen og reisen fra skribent til nybakt forfatter.

Blodets galskap er en fantasyroman som er satt i en verden inspirert av vikingtiden. Kan du fortelle litt om handlingen i boken og hvorfor du har valgt tittelen «Blodets galskap»?

Boka handler om kamptrellen Eskil. Han er så farlig i ringen at det på folkemunne blir sagt at alle som møter Eskil blir eskilert. Han er eskilereren. Eskil selv hater livet han lever som kamptrell, og vinner friheten på en betingelse - å reise til den nyoppdagede øya Gaptul. Han møter på ingen måte friheten. På øya bor det et isolert folk som har utviklet seg helt annerledes enn oss andre. De dyrker brutalitet og styrke fremfor kjærlighet og medfølelse. De driver kynisk avl for å få hver genrasjon sterkere enn den forrige, og de har utviklet dyriske sanser. De ser i mørket, de hører og lukter eksepsjonelt godt, de har en styrke i blodet som får fritt utløp når de kommer i pubertet - derfor tittelen Blodets galskap.

Uprisen - Blodets Galaskap nominert til årets ungdomsbok

Uprisen - Blodets Galaskap nominert til årets ungdomsbok

Blodets Galskap er nominert til Årets Ungdomsbok!

Nordlys 11. september 2015: Forskningsjournalist får "galskapen" ut i mørk fantasy

Nordlys 11. september 2015: Forskningsjournalist får "galskapen" ut i mørk fantasy

Vi så for oss 150 ungdommer på bokbad med litt høytlesning og utlodding av gratis bøker på Verkstedet. Da det meldte seg 200 måtte vi droppe bord. Og nå kommer 350!

Blodig galskap slippes tirsdag, men står allerede i hyllene hos bokhandleren. Side om side med Roy Jacobsens siste står Øvrebergs historie tatt fra alt annet enn virkeligheten. Forskningsjournalisten er til daglig å finne på Universitetet i Tromsø.

Budstikka 14. September 2015: Rart at jeg kunne komme opp med noe så brutalt

Budstikka 14. September 2015: Rart at jeg kunne komme opp med noe så brutalt

I løpet av 500 boksider tar Elisabeth Øvreberg (36) fra Hvalstrand livet av nesten et helt folk.

Jeg er egentlig veldig lite voldelig av meg, så det er rart at jeg har klart å komme opp med noe så brutalt, sier Øvreberg.

Den 15. september kommer debutboken "Blodets galskap" ut på Fair forlag, noe så sjeldent som en norsk fantasybok. Hvalstrand-damens første bok utspiller seg i vill og barsk nordnorsk natur.

Plottet dukket opp en kveld i 2012 da Elisabeth skulle legge seg, og slukket lysene i stuen.

I Tromsø 15. September 2015: Debuterer med nordnorsk fantasy

I Tromsø 15. September 2015: Debuterer med nordnorsk fantasy

15. september kommer debutromanen til Elisabeth Øvreberg ut. Den byr på brutal fantasy fra Nord-Norge.

Nå er det vikingenes tur til å oppleve litt fantasy, sier Elisabeth Øvreberg. I høst debuterer hun om forfatter – og det med nordnorsk fantasy.

Nordlys 7. September 2015: Vikinger og overnaturlige evner

Nordlys 7. September 2015: Vikinger og overnaturlige evner

Elisabeth Øvreberg jobber til vanlig som forskningsjournalist ved UiT. Nå debuterer hun som forfatter med fantasyboka Blodets galskap.

Boka går under sjangeren historisk fantasy. Den tar oss cirka 1000 år tilbake i tid, altså til vikingtiden. Hovedpersonen heter Eskil, en ung kamptrell/gladiator, fostret opp til å sloss og drepe. Han vinner friheten, ganske plutselig egentlig, men de som eier ham er ganske redd for å slippe ham fri. Han har jo litt av hvert å hevne, for å si det sånn, har gått gjennom ganske harde tak, sier hun.

Nye Troms 2. juli 2015: Utgir "blodig" roman i høst

Nye Troms 2. juli 2015: Utgir "blodig" roman i høst

En sein kveld for tre år siden dukket det "et folk" opp i hodet hennes. Så nærmest ramlet det et manuskript ut av henne.

I tre måneder skrev hun, natt og dag. Nå er boka klar for utgivelse. Folket som dukket opp, er "nattfolket". Boka er en ganske brutal fantasyhistorie, og det kommer ikke til å stoppe med denne. Ett nytt manus er på gang, om samme folket.

Elisabeth Øvreberg er forfatteren. Tidligere journalist i Nye Troms. Opprinnelig østlending, men med nær tilknytning til Bardu. Mannen hennes er bardudøl, og svigerfamilien bor i Bardu. 36-åringen er bosatt i Tromsø der hun jobber som forskningsjournalist ved UiT, Norges arktiske universitet.